Fotoservice Sint Hubert

Aan welke voorwaarden moeten ingezonden foto's voldoen
In principe plaatsen wij alleen digitale foto's die voor een grotere doelgroep bestemd zijn, en betrekking hebben op Sint Hubert. We plaatsen bijv. geen foto's van uw nieuwe huis, verbouwing, hobby, uitstapjes, familiefeestje of huisdier.

Foto's bij voorkeur als .jpg bestand, in de afmeting 800X600 pixels groter mag, kleiner liever niet.
De toegestuurde foto's moeten vrij van rechten zijn en we willen graag de naam van degene die de foto's gemaakt heeft als bron vermelden.
Wanneer de maker van de foto's niet vermeldt wordt zal de afzender van de foto als bron genoemd worden.

Vergeet niet wat extra informatie betreffende de foto's te vermelden zodat wij dit kunnen vermelden. Mochten wij besluiten om een bepaalde foto niet te plaatsen stellen wij de afzender hiervan altijd op de hoogte.

Ik wil foto's naar St Hubert.Nu mailen, maar dit lukt niet.
Met het toenemen van het aantal megapixels van digitale camera's, neemt ook de bestandsgrootte van de foto toe. Bij een 5 Megapixel camera kan een foto meer als 1.5Mb groot zijn. Uw internetprovider heeft op de mailserver een limiet ingesteld staan voor hetgeen wat je per keer mag versturen. In veel gevallen kan je niet meer als 5Mb per keer verzenden. In de praktijk is dit, door de soort codering die gebruikt wordt voor het verzenden van email, zelfs nog minder. Vaak kan je dan niet meer als 2 foto's van 1.5 Mb tegelijk versturen.

Een oplossing is de foto's, die u ons wilt sturen, kleiner van formaat te maken. De afmeting 800X600 pixels is voor ons genoeg. Sla de foto vervolgens op als .jpg bestand. Hiervoor zijn diverse fotobewerkingsprogramma's te gebruiken. Meestal zit er ook een programma bij uw camera waarmee u dit kan doen. Pas wel op dat de foto's niet te veel gecomprimeerd worden want dit gaat ten kosten van de kwaliteit.

Wanneer u dit teveel werk vindt, of u vindt het lastig met zo'n programma te werken, dan kan u de foto's ook over meerdere mailtjes verdelen.

Plak uw foto's niet in word of andere tekstbestanden, dit verslechterd de kwaliteit en kost ons veel werk om ze te plaatsen.

Waar stuur ik mijn foto's naar toe.
redactie@sthubert.nu